Българската компания „Мехатроника” АД и швейцарската “Polytype”AG (компания на Wifag//Polytype Group), са влезли в тясно сътрудничество за съвместно развитие и реализиране на пазара на опаковъчни машини за продукти за орална хигиена, козметика и напитки. За тази цел, Политайп e придобила 49% от акциите на Мехатроника.

Станимир Шанов, маркетинг мениджър на СТС Солар

Неочакваният удар, който претърпя фотоволтаичният бизнес от законодателството, ни накара да потърсим други варианти за достъп на потребителите до зелената енергия. Това споделя Станимир Шанов, маркетинг мениджър на СТС Солар, в специално интервю за Renewables-Bulgaria.com и сп. Енерджи ревю по повод стартирането на нова инициатива от компанията – предлагане на микросистеми за крайните клиенти

Дружеството СТС Солар, което се занимава с доставка и монтаж на оборудване за слънчеви електроцентрали, обяви нетна печалба за миналата година от 153 хил. лв., става ясно от годишните му отчети.

СТС Холдинг груп ООД реализира 675 хил. лв. нетна печалба за 2008 г., което е с 50% повече от съпоставимия период на 2007 г., показват данни на дружеството.

Нетните продажби намаляват с 0,4% до 11,9 млн. лв. за 2008 г. Основната дейност на габровското дружеството е производство на козметика, основно боя за коса, както и паста за зъби, шампоани, кремове за ръце, лице, крака и тяло, почистващи млека, пяна за бръснене и др. Дружеството управлява и дъщерни компании, които за 2008 г. имат продажби от под 50 хил. лв.